התפריט של מסעדת 'המקדש' מנצח שף לירן בלו שבעברו הוביל את מסעדת אמיליה ברחובות ולפני כן עבד תחת השף ניר צוק במסעדת קורדליה היפואית. התפריט במסעדה נכתב כל יום מחדש בהתאם לטריות חומרי הגלם ויצירתיות המטבח.
ארוחה זוגית כוללת:
- מנה ראשונה לכל סועד
- פלטת בשרים 700 גרם למרכז שולחן
- תוספת לבחירה לכל סועד
- קינוח למרכז שולחן
- כוס יין לכל סועד
כוס יין לבחירה לכל סועד: אדום / לבן.
מנה ראשונה לכל סועד לבחירה (דוגמאות למנות בתפריט המשתנה):
אסאדו כרוב סגול.
קרפציו שייטל.
סשימי סלומון.
ארטישוק ירושלמי.
סלט של מנגולד קצוץ דק.
סלט של מנגולד קצוץ דק.
לשון בקר מעושנת.
עלים מהביקעה.פלטת בשרים 700 גרם למרכז שולחן:
3 סוגי בשר בקר המשתנים על בסיס יומי בהתאם לטריות ובחירת השף: אנטרקוט ישראלי מיושן 24 יום, סינטה צרובה בשומן אווז, בריסקט, דנבר קאט, ראנץ, פילה מרלן, וייסבראטן ועוד.
הבשרים מוגשים לשולחן חיים לצד אבן לבה יפנית ב-600 מעלות לצריבה אישית.
הנתחים מוגשים עם מבחר רטבים מיוחדים בעבודת יד: צ'ימיצ'ורי סלרי, ברבקיו תפוחים וברנדי, חרדל ביתי ברוזמרין.
תוספת לבחירה לכל סועד:
תבשיל פריקי וירקות שורש.
פירה הודי.
סלט ירוק.
אורז.
קינוח לבחירה למרכז שולחן:
טפיוקה עם מבחר פירות העונה וקרם פירות יער.
קרם ברולה על בסיס קוקוס.
רושה.
תוספת לבחירה לכל סועד:
תבשיל פריקי וירקות שורש.
פירה הודי.
סלט ירוק.
אורז.
קינוח לבחירה למרכז שולחן:
טפיוקה עם מבחר פירות העונה וקרם פירות יער.
קרם ברולה על בסיס קוקוס.
רושה.
*המנות עשויות להשתנות ע"ב יומי בהתאם לטריות חומרי הגלם ובהתאם להחלטת השף.
המקדש
המקדש היא מסעדת בשרים המתמחה בעישון וממוקמת בחלקו החיצוני שלמתחם אושילנד בכפ"ס - חנייה בשפע! על התפריט מנצח השף לירן בלו המשתמש בטכניקות בישול מתקדמות הכוללות בישול בוואקום, לצד טכניקות קלאסיות של טיפול בבשרים כמו עישון בשבבי עץ בעלי ניחוחות שונים כמו דובדבן או עץ מחביות ברנדי. כמו כן תמצאו כאן לא מעט גימיקים לחובבי הבשר - כמו אבן לוהטת המוגשת לשולחן ועליה ניתן לצרוב אישית את נתחי הבשר. המקום מעוצב עם הרבה עץ, מתכת ומראות בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג'ז.
מרוצים וממליצים בפייסבוק:
המקדש היא מסעדת בשרים המתמחה בעישון וממוקמת בחלקו החיצוני שלמתחם אושילנד בכפ"ס - חנייה בשפע! על התפריט מנצח השף לירן בלו המשתמש בטכניקות בישול מתקדמות הכוללות בישול בוואקום, לצד טכניקות קלאסיות של טיפול בבשרים כמו עישון בשבבי עץ בעלי ניחוחות שונים כמו דובדבן או עץ מחביות ברנדי. כמו כן תמצאו כאן לא מעט גימיקים לחובבי הבשר - כמו אבן לוהטת המוגשת לשולחן ועליה ניתן לצרוב אישית את נתחי הבשר. המקום מעוצב עם הרבה עץ, מתכת ומראות בסגנון ניו אורלינס ומרתפי הג'ז.
מרוצים וממליצים בפייסבוק:
"מפגש ספונטני עם חברה הסתיים בהפתעה גדולה. תפריט מרענן ומדוייק בטעמים. בגזרת הצמחוני אכלנו כרובית מדהימה ברוטב צ'דר ובירה- מושלם! וסלט עם דלעת אפויה כל כך מרענן שהשאיר אותי ללא מילים. בגזרת הבשרים אכלנו לשון בקר מעושנת ופלטת בשרים עם אבן לבה. איזה כיף!! חוויה ענקית לשחק עם האבן והבשר הטרי... היה שם בשר כבש, סינטה, פילה, אסאדו... נהניתי מכל רגע. ללא ספק אחזור שוב".
"אם רק אפשר היה להכניס את הריח של המקום לשקית, כמו בסרט שגעון בחלל, הם היו יכולים למכור אותה בהרבה כסף, ריח משגע של בשר מעושן. בגלל שהם עדיין לא עושים את זכה, אין ברירה אלא להגיע למקום המעולה הזה ולהתענג על מנות מעולות. קרפצ׳יו לשון מעושן יא אחת ממנות הבשר הכי טובות בארץ, אם לא מעבר לה. הוכנה בשלמות."
"אם רק אפשר היה להכניס את הריח של המקום לשקית, כמו בסרט שגעון בחלל, הם היו יכולים למכור אותה בהרבה כסף, ריח משגע של בשר מעושן. בגלל שהם עדיין לא עושים את זכה, אין ברירה אלא להגיע למקום המעולה הזה ולהתענג על מנות מעולות. קרפצ׳יו לשון מעושן יא אחת ממנות הבשר הכי טובות בארץ, אם לא מעבר לה. הוכנה בשלמות."
"וואו! יומיים רצוף אני שם וכל מה שאכלתי היה פשוט נפלא- מהראשונות עם הקרפצ׳יו לשון המטורף, העיקריות- אסאדו רך והעוף ללא העצמות הנפלא והקינוח המעולה של מוס השוקולד והבוטנים. בהחלט שווה ביקור"